pühapäev, 13. november 2011

Aeg on väärtuslikum kui raha. Sa võid saada alati rohkem raha aga sa ei saa kunagi rohkem aega. - Jim Rohn

Ma olen alati püüdnud oma aega planeerida, et saada parim tulemus. Aja planeerimis oskus tuli sel nädalavahetusel kõvasti kasuks. Sündmusterohke nädalavahetus oli ja mul lihtsalt puudus varasem võimalus oma muljeid jagada.
Neljapäeval jõudsin Tallinna Raekotta veidi enne 17:00. Tunni aja pärast algas Aasta Naine 2011 tseremoonia, mille korraldamine on juba aastast 1993.a. BPW Estonia ülesanne.Õhus oli tunda pinget ja tunne oli väga pidulik. Tasahilju saabusid arvukad külalised, kelle hulgas palju varasemaid Aasta Naisi: Daisy Järva, Ivi Eenmaa, Tiia Loitmäe, Merike Martinson, Kauksi Ülle ja Kristiina Šmigun-Vähi. Õhtu avakõne pidas BPW Estonia president Pille Ruul. Küünlatseremoonial oli mul suur au BPW Pärnu klubi esindajana süüdata mälestusküünal lahkunud Aasta Naisele. Sel aastal anti esmakordselt välja BPW Estonia noorteklubi poolt auhind Noorele Naisettevõtjale ja see tiitel läks Eva-Maria Õunapuule. Aasta Naine 2011 on Tea Varrak. Tegemist on väga tegusa ja toimeka naisega, kuid tiitli pälvis ta eelkõige sujuva eurole ülemineku korraldamise eest. Õhtu lõppes vestlusringis edukate naiste seltsis.
Reedel oli BPW Estonia liikmetel seminar "Ettevõtlikkus muutuvas maailmas". Seminari alustas Marje Josing Eesti Konjuktuuriinstituudist. Kuidas iseloomustada Eesti majandust? Avatud, liberaalne, ekspordile orienteeriutud ja seepärast ka väga mõjutatud maailmamajandusest. Sellest ettekandest mõned numbrilised näitajad: 1993.-ndal aastal oli Eesti keskmine palk 68 €, 2011.-ndal aastal 830 €; võrreldes tööjõu kulusid Euroopas, siis Eesti omad jäävad arenenud Euroopa riikidele alla peaaegu kolm korda; tänasel päeval on Eesti inflatsioon 4-5%, mis on Euroopa mõistes veidi kõrge, sest Euroopa Panga arvestuse kohaselt peaks see olema 2% kandis. Uhked aga peaksime olema kahe asja üle, millega me Euroopas väga silma paistame: 1. riigi sektori võlg on üks väiksemaid Euroopas, 2. riigieelarve tasakaal. Mida on oodata tulevikult? Äri läheb järjest lühiajalisemaks, näiteks tööstuettevõtete tellimus portfell on vaid 3,2 kuud; IT sektoris on jätkuvalt väga head ajad ning tarbija kindlustunne väheneb. Kokkuvõtlikult tsiteerin pr Josingut: "Üks asi on kindel, siin maailmas ei ole midagi kindlat!".
Peale seda esines Tuulikki Juusola juhtimiskonsultant Soomest. Pr Juusola keskendus oma ettekandes põhiliselt soolise võrdõiguslikkuse teemale ja pööras naiste tähelepanu vajadusele ise enam ennast maksma panna.  Seminari teises pooles võtsid sõna EMT peadirektor Valdo Kalm ning väga emotsionaalne ettekanne Daisy Järvalt. Ürituse lõpetas ümarlaud, kus BPW liikmed arutasid kuidas oleks tulevikus enam võimalik kaasta oma tegemistesse aasta naisi.
Laupäev möödus tõeliselt laheda seltskonnaga Tuisuliiva turismitalus Kablis, Pärnumaal. Olen aasta jooksul kutsunud Reformierakonnaga liituma veidi üle 20 inimese. Nendest enamus leidis võimaluse tulla kohale, et saada tuttavaks oma erakonnakaaslastega ja nautida ühte lahedat laupäeva. Tegevust jagus küllaga. Eriti meeldis osalejatele "Orava labürint", kus tuli läbida kuus oravapesa. Võistlustulle läks kolme võistkonda: 1. ägedalt aktiivsed oravad, 2. lausa lustlikud orvad, 3. eriti ilusad oravad. Meeleoluka meeskonnamängu võitisid eriti ilusad oravad. Meie üritust väisas ka Pärnumaalt Riigikokku valitud Andrei Korobeinik ja kõik soovijad said talle küsimusi esitada. Ürituse lõpuks oli eesmärk täidetud, sest paljud leidisid endale uusi sõpru ja lõid kasulikke kontakte.
Täna on isadepäev. Saabusin just oma isa juurest. Palju õnne kõigile isadele teie pidupäeval!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar