laupäev, 15. oktoober 2011

Naised ja karjäär.

MTÜ Kodanikujulgus koostöös Reformierakonna naisteühendusega NaiRe korraldas täna Strand Spa ja Konverentsihotellis rahvusvahelisele maanaistepäevale pühendatud konverentsi teemal "Naised ja karjäär". Olin seotud konveretsi korraldamise tehnilise poolega, et kõik sujuks ladusalt. Konverents ise oli heaks kogemuste vahetamiseks erinevatel tasanditel tegutsevatele naistele. Kohal olid kõik kohalike erakondade naisteühendused aga ka paljud ettevõtlike naiste organisatsioonid üle Eesti.
Konverentsi ettekanded olid väga erinevatelt naistelt. Esimeses blokis astusid publiku ette erinevad poliitikud.
Euroopa tasemel tegutsemist tutvustas Europarlamendi liige pr Siiri Oviir. Euroopas on soolise võrdõiguslikkuse osas eriti aktiivseks muututud just viimasel kümnendil. Paraku Eestis ollakse veel ikka seisukohal, et las naised võitlevad ise selle nimel, et saavutada kõrgem positsioon ühiskonnas.
Pr Annely Akkermann andis ülevaate naiste tegemistest Riigikogu tasandil. Selle Riigikogu koosseisus on taaskord loodud Riigikogu naisteühendus, mis kaasab kõik Riigikogus olevaid naisi. Lisaks andis Annely soovitusi naistele, kes soovivad tulevikus kandideerida riiklikul tasemel. Oluline on ennast kindlasti ennem kurssi viia kandideerimise matemaatilise statistikaga. Lõpetuseks oli Annelyl üleskutse, et rohkem naisi peaks tulema poliitikasse. Eesti naised ei vaja kvoote vaid hoopis võrdset kohtlemist erakonnas.
Pr Kadri-Aija Viik, kes on pikki aastaid võimul olnud kohalikul tasandil. Tegemist on Surju Vallavolikogu esinaisega. Tema rõhutas, et oluline on eneseusk ja inimene peab tegema seda, mida ta tahab.
Esimese osa lõpetas nn kuum tool ja huviliste küsimustele vastasid kõik kolm eelpool mainitud prouat.
Kui konverentsi esimene pool oli poliitilise alatooniga, siis teine osa oli enam keskendunud naistele, kes ema või ettevõtja rollis. Oma kogemusi jagasid Riigikantselei kommunikatsiooni osakonnas töötav ja Pärnus elav Eleka Rugam-Rebane ja ettevõtja Margo Orupõld.
Konverentsi lõppedes sain taaskord hulga uusi kontakte ja julgustust, et olen ise õigel teel.
Lõpetuseks veel veidi eile õhtul toimunud LC6 koosolekust. Väga teravalt on üles kerkinud erinevad probleemid seoses meie 2011 - 2013 hooaegade heategevusprojektiga Shalom lastemaja toetuseks. Põhiprobleem on selles, et selles lastemajas puudub inimene, kes oskaks anda majanduslikult korrektset ja täpeid vajadusi sisaldavat informatsiooni. Meile saadetud info põhjal on väga raske saada kokku tegevuse planeeritav eelarve. Leppisime kokku, et külastan järgmise nädala esimeses pooles ehitajaga Shalomi lastemaja ning koostan koos temaga detailse eelarve.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar