esmaspäev, 24. oktoober 2011

Sügisseminar Tartus.

NaiRe (Reformierakonna naisteühendus) kogunes möödnunud nädalavahetusel Tartusse sügisseminarile. Suurepärase üllatusena mõjus korraldajate lähenemine liikmete kaasamiseks. Organisatsioon toimib tänu oma aktiivsetele ja koostöövõimelistele liikmetele ning kaasamine rohujuure tasandilt aitas seda vaid lihvida. Ühiselt arutasime gruppides NaiRe peamisi eesmärke, tegevusi, üritusi ja kommunikatsiooni. Ajurünnaku tulemusena saavutati suurepärane ideedepank, kust saab edasi minnes vaid veel paremaks minna.
Seminari teises pooles keskendusime juba konkreetsematele gruppidele. Minu eestvedamisel arutlesime NaiRe kommunikatsiooniga seonduvaid küsimusi ja püüdsime leida lahendusi. Grupid määratleti vabatahtlikuse alusel ja seda suurem oli minu heameel, et Riigikogu Aseesinaine pidas vajalikuks oma teadmisi ja kogemusi kommunikatsiooni grupis jagada. Meie ühistöö kandis vilju ja päädis publiku aplausi.
Peale seminari oli osalejatel võimalus külastada AHHAA teaduskeskust. Minu ootused olid suuremad kui tegelikkus. Ent kindlasti on teatud sihtgrupil seal väga hariv ja põnev.
Pühapäeva hommik algas meil koolitusega "Organisatsioon kui orkester". Koolituse läbiviiaks oli NaiRe juhatuse üks liikmetest. Kes ei ole varem kokkupuutunud organisatsiooni tegevuse juhtimise ja toimimisega, see sai kindlasti suurepärase ettekujutluse sellest. Mulle selles midagi uut ei olnud.
Kuidas siis võrrelda organisatsiooni ja orkestrit? Kõige parema näitliku ülevaate saab sellelt lingilt: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=KCiZSN62M5Q&noredirect=1
Pikk nädalavahetus lõppes Eesti Põllumajandusmuuseumi külastusega Ülenurmel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar